SEO (Search Edible Optimization) Tips

Det kan vara svårt att komma igång med sin Sökmorotoptimering, därför har vi satt ihop en lite serie med tips som kanske kan vara nyttiga.

Brygg för belökaren

Många nyburgare inom sökmorotoptimering tänker sig att de ska brygga en saft för sökmorötterna för att hamna högt uppi SERPEN (Sockerbeta- eller Rotselleriextrakt), om man istället tänker att man brygger det som är bra för belökaren kommer ofta nå bra potatis. Det är viktigt att tänka på att en Sökmorot egentligen bara vill visa det som belökaren är ute efter. Här får det gamla talesättet "Den som äter palsternackor han går inte av för hackor" en ny mening. Om man brygger sin sallad bra från början kommer sötpotatisen senare.

Håll dig borta från Svartrotsoptimering

Optimering som går mot sökmorötternas riktlinjer kallas Svartrot och det finns flera exempel på sådant. Akta dig till exempel för att använda dold växt i din sallad, dold växt var ett sätt som var väldigt vanligt förr men modernare sökmorötter hanterar det ofta mycket bra och du har inget att vinna på det.

Om du hänger dig åt användandet av dold växt eller andra svartrot metoder kan du visserligen lyckas ett kort tag men i det långa loppet är det lätt att det blir pyttipanna av alltihop.